Svečana promocija - 09. 11. 2021.

U utorak, 9. studenoga 2021. godine, održane su svečane promocije studenata Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Studenti su promovirani u tri grupe, s početkom u 15:30, 17:15 i 19:00 sati. Na promocijama je prisustvovalo 83 promovenata, od toga 55 sveučilišnih magistrica/magistara socijalnog rada te 28 sveučilišnih magistrica/magistara socijalne politike. Promocije su održane u koncertnoj dvorani “Blagoje Bersa” Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Promociju sve tri grupe sveučilišnih magistrica/magistara socijalnog rada i sveučilišnih magistrica/magistara socijalne politike otvorio je i vodio Dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Ivan Koprić uz promotore izv. prof. dr. sc. Gordanu Berc i prof. dr. sc. Ivana Rimca.

U uvodnom govoru dekan Koprić je poručio. "Odabrali ste lijepo zanimanje i uloga vašeg budućeg doprinosa važna je našoj zajednici. Ono što ste na fakultetu stekli, velik je fond znanja, vještina i vrijednosti koje će vam pomoći u daljnjem radu. Fakultet će vas rado primiti i na dodatne edukacije, savjetovanje ili suradnju. Obrazovati se znači misliti na sebe, čovjek koji zaboravi svoj studij i prepusti se stihiji života, negira sam sebe. Nadam se da će vam bavljenje strukom biti zadovoljstvo, a time i najveća životna nagrada."

Donedavni predstojnik prof. dr. sc. Ivan Rimac koji je diplomante pratio u njihove zadnje dvije godine studija u svom govoru poručio je: "Nadam se da ćete svoj posao raditi profesionalno i uspješno, pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija. Diploma koju danas preuzimate, formalni je dokaz upornosti i vrijednosti koju ste pokazali na studiju, a znanje koje nosite je tu da doprinesete društvu da bude sretnije i pravednije." Sadašnja predstojnica Studijskog centra socijalnog rada izv. prof. dr. sc. Gordana Berc podijelila je diplome magistricama/magistrima socijalnog rada i sveučilišnim magistricama/magistrima socijalne politike.