Elektronička pošta i Google Suite

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu imaju mogućnost koristiti aplikacije iz alata Google Suite. Na Pravnom fakultetu Google Suite koristimo za slanje e-pošte, pisanje tekstualnih dokumenata, tablica, vođenje dijeljenih i osobnih kalendara, izradu projektnih web stranica, e-učenje i mnoge druge usluge. 

Svim studentima omogućeno je korištenje e-pošte na domeni student.pravo.hr. Sukladno odluci dekana, e-pošta na adresi student.pravo.hr koristi se za svu službenu komunikaciju unutar Fakulteta. Studenti su dužni u komunikaciji s nastavnicima i administrativnim službama Fakulteta koristiti se računom e-pošte na domeni student.pravo.hr, a nastavnici i djelatnici nisu dužni uzimati u obzir poruke poslane s drugih adresa e-pošte. Sve obavijesti od strane uprave Fakulteta i administrativnih službi dostavljaju se na adrese studenata na student.pravo.hr 

Vaša adresa elektroničke pošte je ujedno i korisničko ime (ime.prezime@student.pravo.hr)
zaporka je ista kao i za AAI

 

ODLUKA O KORIŠTENJU SUSTAVA ELEKTRONIČKE POŠTE NA DOMENI STUDENT.PRAVO.HR

 

Što je AAI?

Sustav AAI@EduHr je autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. AAI elektronički identitet omogućuje studentima korištenje usluga koje rabe identitete iz sustava AAI@EduHr. Na Pravnom fakultetu ga koristimo za:

- pristup studomatu;
- pristup e-referadi;
- prijavu seminara;
- pregledavanje e-maila;
- pregledavanje određenih baza podataka.

Studentima se AAI identitet dodjeljuje pri upisu na studij.

Postupak u slučaju gubitka podataka za pristup AAI sustavu

Zbog važnosti osiguravanja tajnosti AAI pristupnih podataka, promjena AAI lozinke nije moguća posredstvom drugih osoba. U slučaju gubitka AAI podataka, studenti se trebaju obratiti osobno uz identifikacijsku ispravu (indeks / osobna iskaznica / putovnica) u studentsku referadu svog studija. Studenti stručnih studija Pravnog fakulteta u Zagrebu trebaju se obratiti u studentsku referadu, soba 14/I. kat, Gundulićeva 10.

Promjena lozinke AAI identiteta

•    AAI lozinku moguće je promijeniti ovdje.

 


Studomat

Studomat je aplikacija putem koje studenti:

 • prijavljuju / odjavljuju ispite,
 • pregledavaju raspored za pismeni ispit,
 • upisuju godinu,
 • biraju  predmete,
 • zahtijevaju ispis raznih potvrda,
 • imaju uvid u financijske obveze prema Fakultetu.

Uz pomoć Studomata studenti mogu pregledavati sve svoje podatke koji su evidentirani u Informacijskom sustavu visokih učilišta (ISVU), kao što su:

 • Osobni podaci
 • Podaci o upisanim godinama
 • Upisani predmeti
 • Položeni ispiti
 • Financijske obveze
 • Razina prava na studentsku prehranu

URLwww.isvu.hr/studomat

 


Microsoft Office 365

Microsoft Office 365 je skup usluga koje se nalaze u oblaku i pružaju mnoštvo funkcionalnosti, omogućavaju zajednički rad te 1 TB prostora za pohranu dokumenata. Uslugama se pristupa pomoću elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, a uz to svakom je profesoru, studentu i djelatniku javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta omogućena i instalacija alata Office 365 ProPlus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

Tko može koristiti Office 365?

Office 365 mogu koristiti svi koji posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet

Više o mogućnostima pročitajte na stranicama SRCE - Microsoft Office 365

Prijava u Office 365